Türkçe dil etkinliklerinde çocukların yaşadıkları deneyimler ve çevreleriyle ilgili farkındalık kazanmaları, neden sonuç ilişkileri kurarak sorgulama yapabilmeleri, kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri amaçlanır. Bu çalışmalarımızı yaparken de çeşitli yöntem ve teknikler kullanılır.
Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında kavram gelişimini desteklemek, sayma, eşleştirme,sınıflama gibi matematiğe temel teşkil eden becerileri geliştirmek, konum ve yönlerle ilgili farkındalığı artırmak, görsel ve işitsel ayrımlaştırma becerisini geliştirmek, el göz koordinasyonu ve çizgileri doğru yönde yazma çalışmaları yapmak amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda küçük kas gelişimine desteklemek ve ilk öğretime hazırlık için el yazısı çalışmaları ve kavram kitapları ile çalışmalar yapılmaktadır.
Fen doğa etkiliklerinde amacımız çocukların yaşayarak, deneyerek, keşfederek ve gözlem yaparak öğrenmelerine olanak sağlamaktır. Bu çalışmalarla çocukların çok yönlü düşünmeleri, sorgulamaları ve araştırmalar yapmaları hedeflenmektedir.
Sanat etkinliklerinde çocukların doğuştan getirdikleri üretici özelliklerini ortaya çıkarmak için ortam ve olanaklar hazırlanmaktadır. Konularla ilgili olarak elimizde bulunan artık materyallerle ve doğadan topladığımız malzemelerle hem bireysel hemde gurup çalışmaları yapılmaktadır.
Çocukların kendi duygularını fark edebilmelerini ve uygun şekilde ifade edebilmelerini amaçlayan çalışmalarda farklı kostümler kullanılarak dramalar yapılır ve drama sonunda duygu paylaşımında bulunulur.
Branş öğretmeni eşliğinde yapılan halk oyunları öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve milli duyguları benimsemesi için seçmeli ders olarak okulumuzda yapılmaktadır. Öğrenilen halk oyunları yıl sonu müsameresi ile velilerimize sunulur.
İngilizce eğitimiyle çocuklarımızın ben merkeziyetçi konuşma evrelerinde kendi dil ve kültürlerinin dışında dillerin ve kültürlerin varolduğu bilinci verilmeye çalışılır. Dil eğitimiyle ötekini anlamanın yolu ve dil öğrenme becerisini geliştirmeleri hedeflenir. İngilizce dersi oyunsu etkinliklerle, şarkılarla ve resimlerle eğlenceli bir şekilde verilir.
Erken yaşta müzik kültürü ile tanışan çocuğun estetik anlayışı gelişir, sesini ve dilini doğru kullanmasını öğrenir. Müzik etkinliklerimiz müzik öğretmenleri eşliğinde şarkı söylemek şarkılı oyun şarkıların dramatizasyonu, solo, koro çalışmaları, ses dinleme, sesleri ayırt etme ve ses üretme çalışmaları, müzikli öyküler ve ritim çalışmaları olarak gerçekleştirilir.
ADRES :
Macar kardeşler Cad.
Ali Emiri Sokak No: 2
(Millet Kütüphanesi yanı)
Fatih - İstanbul
TELEFON :
+90 212 525 2212
+90 212 621 9434
E-POSTA :